EESTEC Soft Skills Academy Project

Το Soft Skills Academy Patras είναι ένα διήμερο σεμινάριο στο οποίο δίνεται η ευκαιρία σε φοιτητές να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν δωρεάν σε ένα σύνολο βιωματικών trainings πάνω στα soft skills. Σε αυτό το σημείο, μπορεί να αναρωτιέσαι: τι είναι τα soft skills; Πρόκειται για στοιχεία του χαρακτήρα μας, που σχετίζονται με την αλληλεπίδραση μας με τους άλλους. Πώς συμπεριφερόμαστε σε μια ομάδα, πώς παίρνουμε αποφάσεις, πώς οργανωνόμαστε, πώς διαχειριζόμαστε το χρόνο μας; Οι ικανότητες που μας βοηθούν να τα κάνουμε αυτά, είναι τα soft skills.

Τα trainings των soft skills, διεξάγονται από πιστοποιημένους EESTEC Trainers, εκπροσώπους συμβουλευτικών/ HR εταιρειών αλλά και άλλους ειδικούς στο κομμάτι των soft skills. Στην Πάτρα, το Soft Skills Academy έχει πραγματοποιηθεί τέσσερις φορές με τελευταία το Νοέμβριο του 2019. Να σημειώσουμε βέβαια, πως το σεμινάριο αυτό εντάσσεται στα πλαίσια του διεθνούς πρότζεκτ EESTEC Soft Skills Academy το οποίο ξεκίνησε το 2010 στο Βελιγράδι, και έκτοτε έχει πραγματοποιηθεί σε 12 διαφορετικές πόλεις. Ο στόχος του πρότζεκτ είναι μέσα από τα trainings και την ανάπτυξη των soft skills,  να εξελίξει τους φοιτητές τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Soft Skills Academy of EESTEC LC Patras

Το 4ο κατά σειρά Soft Skills Academy (SSA), έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο 23-24 Νοεμβρίου 2019, στο IEK Euroteam Πάτρας και το παρακολούθησαν 40 συμμετέχοντες, μετά από επιλογή μεταξύ 160 αιτήσεων. Κατά το διήμερο αυτό, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν 4ωρα διαδραστικά σεμινάρια με θεματικές: 

  • Θεωρία κινήτρου και Εσωτερικές Ανάγκες του ανθρώπου | EESTEC Trainers: Γιώργος Δανιήλ και Ευαγγελία Τσάμη.
  • Getting Things Done: Πώς να γίνουμε πιο παραγωγικοί, θέτοντας ρεαλιστικούς στόχους και να διαχειρίζοντας τον χρόνο μας. | EESTEC Trainer: Μαρία Σταθοπούλου.
  • Τα οφέλη των μεθόδων Lean και Agile στις δομές οργάνωσης των μεγάλων εταρειών | Δέσποινα Παπαχρυσάνθου, εκπρόσωπος της εταιρίας Teleperformance Greece.

Στις 7  Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η εισαγωγική ημερίδα της εκδήλωσης με τίτλο “Get to know Soft Skills”,  στο Επιμελητήριο Αχαΐας, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τους διοργανωτές της εκδήλωσης: Φωτεινή Κοτσιμπού – Head Organizer του 4ου SSA και Αναστασία Ουτζιόλα – Υπεύθυνη Οικονομικών Θεμάτων της EESTEC Πάτρας, αλλά και από τους εκπροσώπους των Χρυσών Χορηγών της εκδήλωσης | Intracom Telecom | Teleperformance Greece. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση βρείτε εδώ.

To 3o Soft Skills Academy της EESTEC Πάτρας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, στο POS4work.
Συνολικά στο διήμερο συμμετείχαν 40 φοιτητές, κατόπιν διαδικασίας επιλογής ανάμεσα σε 139 αιτήσεις, οι οποίοι παρακολούθησαν 4ωρα διαδραστικά σεμινάρια πάνω στην Ομαδικότητα και τη Διαχείριση Κρίσεων σε ομάδες, τη Δημιουργική Σκέψη , τη Συναισθηματική Νοημοσύνη και τις Επικοινωνιακές Δεξιότητες.

10 ημέρες πριν το διήμερο σεμινάριο, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εισαγωγική ημερίδα στο Επιμελητήριο Αχαΐας, ώστε οι πιθανοί ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, να εξοικειωθούν με την έννοια soft skills και να γνωρίσουν καλύτερα τους διοργανωτές και τους Trainers της εκδήλωσης. Η ημερίδα αποτελούνταν από ομιλίες από τη Γεωργία Κούρου – πρόεδρο της EESTEC Πάτρας 2018-19, τη Δέσποινα Παπαχρυσάνθου – Transformational Leadership Consultant της Teleperformance Greece και το Γρηγόρη Αρχιμανδρίτη – ιδρυτή της ΜΚΟ InterMediaKT. 


Οι EESTEC Trainers του 3ου SSA: Γιώργος Δανιήλ, Έλενα Ξάνθη, Νίκος Νικολαΐδης, Σεραφείμ Ζορμπάς.
InterMediaKT Trainers: Γρηγόρης Αρχιμανδρίτης, Αντωνέλλα Κοτσώνη

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του 1ου Soft Skills Academy,  το 2ο SSA της EESTEC Πάτρας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 και την Κυριακή 12  Μαΐου 2018, στο POS4work. Στο διήμερο συμμετείχαν 44 φοιτητές, οι οποίοι παρακολούθησαν 4ωρα διαδραστικά σεμινάρια πάνω στην Ομαδικότητα και τη Συναισθηματική Νοημοσύνη, τις Επικοινωνιακές Δεξιότητες και την Παραγωγικότητα.

10 ημέρες πριν το διήμερο σεμινάριο, πραγματοποιήθηκε μια εισαγωγική ημερίδα στο Επιμελητήριο Αχαΐας ώστε οι πιθανοί ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, να εξοικειωθούν με την έννοια soft skills και να γνωρίσουν καλύτερα τους διοργανωτές και τους Trainers της εκδήλωσης. Η ημερίδα αποτελούνταν από ομιλίες από τον πρόεδρο της EESTEC Πάτρας και το Γρηγόρη Αρχιμανδρίτη – ιδρυτή της ΜΚΟ InterMediaKT. 


Οι EESTEC Trainers του 3ου SSA: Γιώργος Δανιήλ, Νίκος Νικολαΐδης, Μαρία Σταθοπούλου, Ιωάννα Κορκοβίλη.
InterMediaKT Trainers: Γρηγόρης Αρχιμανδρίτης, Αντωνέλλα Κοτσώνη. 

Εμπνευσμένη από την μεγάλη επιτυχία του EESTEC SSA Project σε όλη την Ευρώπη, η EESTEC Πάτρας οργάνωσε το 1ο Soft Skills Academy το Σάββατο 13 Μαΐου 2017.
Τα training sessions ήταν προσανατολιμσένα στην εκμάθηση ικανοτήτων που βοηθούν το κάθε άτομο να αλληλεπιδρά με τους γύρω του και είχαν στόχο τη βελτίωση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων και τη διαχείριση κρίσεων. 


EESTEC Trainers του 1ου SSA: Μαρία Σταθοπούλου, Σοφία Κατσαούνη.

Τι είπαν οι συμμετέχοντες;

"Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια. Αυτό το event αποτέλεσε τον λόγο που μπήκα στην EESTEC."
Participant
Group A
"Φανταστικό! Μέσα σε λίγες ώρες μαθαίνεις πράγματα που χρειάζεσαι σε όλη σου τη ζωή."
Participant
Group B

Θέλεις να ενημερωθείς πιο ενεργά για το Soft Skills Academy της EESTEC Πάτρας; Βρες μας στα Social Media!