What happened in our event “Accenture Meets EESTEC: Work at heart of change”?

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου το LC Patras σε συνεργασία με την εταιρεία προγραμματισμού Accenture και τα LC Athens, LC Thessaloniki και LC Xanthi διοργάνωσε το online event “Work at heart of change”. Το τρίωρο αυτό πρόγραμμα χωρίστηκε σε 2 μέρη: στο πρώτο μέρος μας μίλησε η Βασιλική Κούσαντα, Recruiter της Accenture, σχετικά με τους στόχους και τις δραστηριότητες της εταιρείας και η Ζωή Παπαδημητρίου που μοιράστηκε τη δική της πορεία από μέλος της EESTEC σε μέλος της Accenture ως Application Developer Analyst. Ύστερα ακολούθησε δίωρο workshop με θέμα το agile programming, το οποίο ανέλαβαν ο Ιωάννης Παύλου και ο Δημήτρης Δημητρέλος – Business & Integration Arch Specialist και Technology Delivery Lead Senior Manager της Accenture αντίστοιχα.

Στο event αυτό οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν γενικές πληροφορίες και να εισαχθούν στη λογική της Accenture μέσα από τις ομιλίες που έγιναν και να έρθουν σε επαφή με ένα είδος προγραμματιστικής προσέγγισης για δημιουργία software που χρησιμοποιεί η εταιρεία, το agile programming. Αυτό έγινε μέσω ενός workshop, το οποίο αποτελεί πιο διαδραστικό αλλά και διασκεδαστικό τρόπο να εισαχθούν οι συμμετέχοντες σε τέτοιες καινούριες ή εναλλακτικές μεθοδολογίες και εφαρμογές.

Το παραπάνω event, όπως και άλλα event τέτοιου είδους προσέφερε τη δυνατότητα σε φοιτητές να επεκτείνουν τους ορίζοντές τους πέρα από τις αρμοδιότητες του πανεπιστημίου, να πάρουν μια ιδέα του τρόπου εργασίας εντός ενός επαγγελματικού περιβάλλοντος και να χτίσουν ένα δίκτυο με άτομα και εταιρείες με κοινά ενδιαφέροντα, σκοπούς και οράματα.