Spring congress 2021: Μέσα από τα μάτια του LC Patras

Το διάστημα 9 -16 Μαΐου πραγματοποιήθηκε online, λόγω των συνθηκών, το Spring Congress 2021. Το συγκεκριμένο event διοργανώθηκε από το LC Krakow, ενώ τα μέλη της GA (General Assembly) και οι συμμετέχοντες προέρχονταν από όλα τα branches της EESTEC. Όπως κάθε Congress, έτσι και αυτό είχε ως στόχο να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για την EESTEC, ενώ στο πρόγραμμα υπήρχε και η εκλογή του νέου προεδρείου του οργανισμού.

Πρώτες μέρες του Congress

Το φετινό λοιπόν, Spring Congress ξεκίνησε ψηφίζοντας το GA staff και την ατζέντα, ενώ έγινε και παρουσίαση των θέσεων του διεθνούς προεδρείου από το τρέχον προεδρείο. Τις επόμενες δύο μέρες ακολούθησαν κάποια working sessions, στα οποία οι representatives των branches συμμετείχαν και έδωσαν τις δικές τους ιδέες πάνω στα θέματα που συζητήθηκαν. Ενδεικτικά τα ονόματα κάποιων working sessions που έγιναν είναι “SoftAware Project Multiplier Events”, “Bring Hard Skills in EESTEC’s Wild!” και ”Spreading the EESTEC Spirit further in Europe”.

Εκλογή νέου διεθνούς προεδρείου

Την τέταρτη μέρα, αφού έγινε η παρουσίαση του Supervisory Board, ξεκίνησε η διαδικασία για την εκλογή του διεθνούς προεδρείου με τις παρουσιάσεις των υποψηφίων. Τελικά, την πέμπτη μέρα μετά τις ερωτήσεις των branches στους board candidates, έγινε η εκλογή των θέσεων του Chairperson, του Vice Chairperson for External Affairs, του Vice Chairperson for Internal Affairs και του Vice Chairperson for Administrative Affairs, αλλά όχι της θέσης του Treasurer, μιας και δεν υπήρχε κάποιος υποψήφιος ακόμα για την θέση αυτή. Άξιο αναφοράς είναι ότι σε δύο από αυτές τις θέσεις εκλέχθηκαν άτομα από το δικό μας branch.

Έκτη μέρα του congress

Την έκτη μέρα λοιπόν, παρουσιάστηκαν το Financial Report, το ACP Report (Account Contact Person Report), το αποτέλεσμα του working session με όνομα “SoftAware Project Presentation”, ενώ έγιναν και ψηφοφορίες για αλλαγές στο budget και για Travel Reimbursements. Στο τέλος της ημέρας, παρουσιάστηκαν τα reports των International Teams, Projects και Board Assistants, και ακολούθησαν ερωτήσεις. Τέλος, έγινε η παρουσίαση του υποψήφιου νέου Supervisory Board.

Η μεγάλη μάχη για την Πάτρα

Την επόμενη μέρα (7η μέρα του congress) έγινε η παρουσίαση του JLC Porto και του Observer Guimaraes, ενώ παρουσιάστηκαν και τα SCOC report και ACOC report (Spring & Autumn Congress Organizing Committee). Έπειτα έγινε μια παρουσίαση του BEST και κάπως έτσι η μεγάλη ώρα για την Πάτρα έφτασε. Το LC Patras μαζί με το LC Belgrade ήταν υποψήφια για τη θέση της επόμενης SCOC, και αφού έγιναν οι παρουσιάσεις υποβλήθηκαν σε ερωτήσεις. Τελικά, μετά την ψηφοφορία, το LC Belgrade ψηφίστηκε ως η επόμενη SCOC, παρότι η Πάτρα είχε ένα πολύ καλό ποσοστό και συγκεκριμένα το 45% των ψήφων. Παρόλα αυτά, το LC Patras ψηφίστηκε παμψηφεί ως Backup SCOC. Στο τέλος της μέρας παρουσιάστηκαν κάποιες υποψήφιες αλλαγές στο RoP (Rules of Procedure), καθώς έγιναν και τα Suspensions και terminations κάποιων branches (συγκεκριμένα το LC Gliwice και το LC Hamburg τερματίστηκαν).

Κλείσιμο

Την 7η μέρα έγινε και ψήφιση των αλλαγών στο RoP, παρουσιάστηκαν τα Autumn Congress Minutes Presentations και Working Session Results Presentations ενώ παράλληλα έγινε και η εκλογή του EESTECer of the year στην οποία υποψήφιο ήταν και ένα μέλος του δικού μας branch. Κατόπιν, παρουσιάστηκαν τα rankings των branch στα οποία το LC Patras πήρε την τέταρτη θέση. Τέλος, βρέθηκε υποψήφιος για τη θέση του Treasurer και αφού έκανε την παρουσίαση εκλέχθηκε ενώ έγινε η ψήφιση και του Supervisory Board. Την επόμενη μέρα, την τελευταία μέρα του Congress, πραγματοποιήθηκε η ίδρυση του οργανισμού με έδρα πλέον την Ζυρίχη με το LC Patras να συμπεριλαμβάνεται στα μέλη του νέου οργανισμού.

Η τελική εικόνα του Spring Congress 2021

Είναι φανερό ότι αυτό το congress άφησε μια γλυκόπικρη γεύση στην τοπική επιτροπή της Πάτρας, η οποία αν και κατάφερε να εκλέξει στο διεθνές προεδρείο δύο δικά της μέλη και να βγει 4η στο ranking των branches, δεν κατάφερε να εκλεγεί ως SCOC παρά την εξαιρετική προσπάθεια που έγινε από όλους. Παρόλα αυτά, είμαστε υπερήφανοι για όσα καταφέραμε καθώς και για τα εξαιρετικά ποσοστά που πήραμε στην ψηφοφορία για SCOC. Το μέλλον είναι μπροστά μας.